
Bröllop i fagra Östergyllen!
”Så grann står Östergyllen, i sommarfager prakt!” Så skaldade Sten Granlund, och visst kan det hända att vi är lite partiska, men visst är väl Östergötland ändå det vackraste av alla landskap? Här finns allt från de djupa skogarna i norr och i söder, den vackra kustlinjen i öster, de vidsträckta slätterna med böljande säd över till Vätterns strand, mytomspunna Alvastra och så Göta Kanal som ett blått band genom hela härligheten.
På en bröllopsfest samlas släkt och vänner från när och fjärran. Varför inte passa på att slå ett slag för hembygden, det fagra Östergyllen, när de kommer hit för att fira er. På Gastromix är vi medlemmar av Östgötamat och använder oss så långt som möjligt av råvaror som är odlade eller producerade här. Ekologiskt är en självklarhet ¬– för smaken skull och för våra barns framtid. Och det finns gott om unika specialiteter att ta tillvara på om ni vill bjuda på en typiskt östgötsk fest!
Varför inte börja med en välkomstdrink på cider från Brunneby Musteri? Till förrätt kan ni sedan njuta en östgötsk antipasti bestående av rökt lamm och vilt från trakten samt ostar från Löts Gårdsmejeri och fortsätta till varmrätten bestående av med en mör biff från ekologisk uppfödning på Bjursund utanför Valdemarsvik. Till efterrätt passar det fint med ostkaka från Herrsäters Gård utanför Åtvidaberg och till det lättvispad grädde och sylt på bär från nära marker. Allt medan den östgötska gul-blå flaggan vajar stolt på sin stång utanför och minner om fält och vatten.
Och skulle det nu vara så att någon av er kanske inte har sina rötter i det vackraste av landskap, så har vi också erfarenhet från att skapa cross-over menyer, där vi plockar det bästa från era båda hembygder och skapar en härlig helhet i menyn som kompletterar varann – precis som ni gör!
Annan Inspiration

Vill du slippa stressen med att stå i köket på nyårsafton och bara njuta av kvällen?
Vi på Gastromix har satt ihop en exklusiv nyårssupé för avhämtning som sätter guldkant på er bjudning. Med fantastiska råvaror och kärlek till varje rätt, tar vi hand om maten så att ni kan fokusera på att fira in det nya året i lugn och ro.
Vår meny är en lyxig kombination av klassiska smaker och nya överraskningar – perfekt balanserade och serverade med stil 👌.
Förrätt
Hälleflundra från Selsøvika på tre olika vis. Gravad, lättrökt och tartar med ärtpuré, örtbrödscrisp samt dillcitronette och plocksallad
Huvudrätt
Rimmat & sotat ankbröst med rotsaksterrine och balsamicosås med toppmurklor och salladslök samt palsternackschips
Efterrätt
Citrontarte med mascarpone och marängcrunch samt blåbär, coulis och flarn
Pris 795:-/p
Tillval:
- Tre olika drinktilltugg ”kockens val” 125:-/p
- Mellanrätt med regionala ostar samt tillbehör från Werna visthus 125:-/p
Oavsett om ni är hemma med nära och kära eller planerar ett större firande, kan ni beställa vår supé för avhämtning. Maten hämtas 31/12 mellan 12-13 på restaurang Aviatören vid Flygvapenmuseum 🤝. Beskrivning kring hur man värmer och lägger sista touchen följer givetvis med.
Vi ser till att allt smakar fantastiskt – ni slipper stressen! Win-win för alla 🙌
📞 Boka er nyårssupé: 070-495 95 61
✉️ bokning@gastromix.nu
